CGC Jasná Adrenalín 2010

Pridané dňa 16.3.2010 - Autor: SKI INFO.SK

clanok_20100316213344

clanok_20100316213344

big mountain freeride event - ski & snb competition

- rezervné dni do 21.3.2010

Freeride alebo jazda vo voľnom teréne, to nie je len šport. Je to spôsob života plný slobody. Vyjadruje túžbu pretekárov po dobrodružstve. Na podujatiach JASNÁ ADRENALIN si ho freerideri užijú vždy dostatok... Ročník 2010 sa bude konať pod krídlami organizácie Freeride World Tour (FWT). Už druhý rok vystupuje pod značkou Freeride World Qualifier (FWQ). Pretek je pastvou pre oči nielen pre účastníkov preteku, ale hlavne pre ostatných lyžiarov v stredisku, ktorí veľa krát so zatajeným dychom sledujú neviazanú jazdu plnú adrenalínu.
Jasná Adrenalín je pretek, ktorý sa pravidelne koná už od roku 2003 v najväčšej lyžiarskej aréne na Slovensku v Jasnej Nízke Tatry. Presné miesto preteku je vychýrená oblasť freeridového lyžovania v strednej Európe, Chopok.
Po mnohoročných skúsenostiach sa kvalita preteku každoročne zvyšuje o čom svedčí aj minuloročná účasť viac ako 80 lyžiarov a snowboardistov z celého sveta....
Osobitne za zmienku stoja mená ako Stephan Hausl z Rakúska alebo Fabien Guenot z Francúzska, ktorý dnes úspešne bodujú vo FWT.
Vzhľadom k čím väčšej chuti mladých extrémnych freerideových jazdcov vstúpiť do galérie tých najlepších (FWT), je aj tento rok očakávaná vysoká účasť špičkových lyžiarov a snowboardistov, veď napríklad špičkový Stephan Hausl ako desiatka vo svete, už pomaly balí a chystá sa do Jasnej.
Už o niekoľko dní sa stane stredisko Jasná Nízke Tatry miestom, kde sa bude adrenalín doslova krájať.... Vďaka výhodným jarným zľavám bude pohľad na Adrenalín ešte lacnejší ;-)