Orava Snow, Tatranská Lomnica - Novinky v sezóne 2012/2013

Pridané dňa 20.11.2012 - Autor: SKI INFO.SK

A je tu ďalší článok zameraný na novinky v lyžiarskych strediskách v sezóne 2012/2013. Linky na predchádzajúce články nájdete na konci článku. 

Orava Snow

Stredisko Orava Snow každoročne zlepšuje služby pre návštevníkov a tak je tomu aj túto sezónu. Investície smerovali predovšetkým do zlepšenia infraštruktúry a služieb. Medzi hlavné patrí:

  • nové veľkokapacitné parkovisko v lokalite Kohutik
  • nové parkovacie miesta v lokalite Lehotská - priamo pri sedačkovej lanovke
  • posilnenie techniky na výrobu a úpravu snehu
  • rozšírene ubytovacích kapacít v stredisku.
Lomnické sedlo - dvojsedačka

Lomnické sedlo - dvojsedačka

Vysoké Tatry - Tatranská Lomnica 

Dvojsedačka „v sedle“ bude kožená

Stredisko Vysoké Tatry – Tatranská Lomnica modernizuje aj v zimnej sezóne 2012/2013. Túto zimu sa návštevníci môžu tešiť na viaceré novinky. Lyžiari v Lomnickom sedle, ktorí boli doteraz zvyknutí na starú dvojsedačkovú lanovku budú od tejto sezóny jazdiť do „sedla“ komfortnejšie na vynovenej čierno-striebornej sedačkovej lanovke s koženým čalúnením. Výstavbu úplne novej sedačkovej lanovky plánuje spoločnosť TMR v najbližších rokoch po dokončení stavieb lanoviek v dolnej časti Tatranskej Lomnice.

Gastro na Štarte je take-away

Medzistanica visutej lanovky na Skalnaté pleso Štart (1 145m) rozširuje svoju prevádzku. K reštaurácii Pizza&Pasta Štart pribudne túto sezónu aj jedna novinka. Príjemné posedenie pri jedle a drinkoch na svahoch už môžete aj v štýlovej reštaurácii a na terase Burger Restaurant. Svoju obľúbenú kávu si môžete zobrať so sebou rovnako ako grilované jedlá, či fast food do ruky.

Tatranská Lomnica

Tatranská Lomnica

Nový Après-ski bar je najväčší v Tatrách a na Slovensku

Nový Après-ski bar je úplným hitom tohtoročnej sezóny v Tatranskej Lomnici. Pri údolnej lanovke vo výške 850 m.n.n si tu okrem dobrej hudby môžete vychutnať aj rozšírenú ponuku jedál ako panini a skvelé dezerty. 

Kasy v údolnej stanici sa premiestnili

Z dôvodu zlepšenia bezpečnosti lyžiarov sme premiestnili kasy z údolnej stanice visutej lanovky v Tatranskej Lomnici do blízkosti nášho parkoviska. Problém, kedy sa lyžiari križovali s prichádzajúci návštevníkmi sa vyriešil a vy si môžete svoj skipass teraz kúpiť pohodlne, hneď po vystúpení z auta. V novej budove nájdete obľúbený značkový obchod TATRY MOTION, kde si ľahko vybavíte zapožičanie lyžiarskeho výstroja, profesionálnu lyžiarsku školu, či depot lyží na nasledujúci deň.

SKIbusy aj túto sezónu

Regionálnu dopravu v zimnej sezóne 2012/2013 bude zabezpečovať Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry. Túto zimu bude Región Vysoké Tatry celkom financovať 4 skibusy. 2 skibusy na Štrbskom Plese, ktoré budú premávať z centrálneho parkoviska priamo do strediska. 1 skibus bude jazdiť medzi Tatranskými Zrubmi cez Smokovce do Tatranskej Lomnice (TL) priamo do strediska. Novinkou je, že niekoľkokrát do dňa bude skibus jazdiť aj medzi TL a Tatranskými Matliarmi. Ďalší skibus bude premávať na trase Poprad a Tatranská Lomnica cez Veľkú Lomnicu a Starú Lesnú a večerná linka Poprad – Starý Smokovec – TL – Stará Lesná – Veľká Lomnica – Poprad.

Kto môže využívať SKIbus?
Skibus je bezplatný, ale budú ho môcť využívať držitelia skipasov a držitelia TATRY Card (TC). TC bude slúžiť ako cestovný lístok. Vzhľadom na bezpečnosť bolo cieľom Regiónu Vysoké Tatry, aby hostia zaparkovali svoje autá na bezplatnom centrálnom parkovisku a nejazdili autami až do strediska. Klient nastúpi priamo pred hotelom a vystúpi priamo na svahu. Kapacita autobusov je 50 – 60 cestujúcich, ktorí si svoju výstroj pohodlne odložia do úložného priestoru autobusu.

Prečítajte si aj:
Jasná: Chopok Sever a Chopok Juh - Novinky v sezóne 2012/2013
Ski Bachledova, Snowparadise Veľká Rača - Novinky v sezóne 2012/2013
Park Snow Donovaly - Novinky v sezóne 2012/2013
Prepojenie Chopku sa stáva realitou
Funitel uniesol 22 ton a nová lanovka aj z Juhu