Zeal Optics Transcend: GPS display v lyžiarskych okuliaroch

Pridané dňa 7.2.2010 - Autor: SKI INFO.SK

clanok_20100207130332

clanok_20100207130332

Lyžujte s optikou ako pilot v stíhačke! Spoločnosti Recon Instruments a Zeal Optics sa dohodli na výrobe prvých lyžiarskych okuliarov so zabudovaným Head Mounted Displayom (HDM) s podporou GPS technológie. V súčasnosti teda ide o najpokrokovejšie lyžiarske okuliare na trhu.

Ako to funguje?
Všetky potrebné informácie sa nepremietajú na "sklíčko" okuliarov (našťastie), ale na display, ktorý je umiestnený na pravej strane, tak aby neprekážal vo výhľade a bol ľahko čitateľný pravým okom. V ráme okuliarov je zabudované všetko potrebné - GPS čip SKYTRAQ 65, batéria, mini usb port a tlačidlá na ovládanie.
Zobrazované informácie
Výška, prevýšenie, rýchlosť (maximálna, priemerná, minimálna), vzdialenosť, teplota, GPS pozícia, stopky, čas. V budúcnosti pribudne zobrazenie máp lyžiarskych stredísk, caller id, song ID, zobrazenie ostatných lyžiarov (po povolení funkcie), počasie..., v podstate všetko, čo sa dá v dnešnej dobe zobraziť na viacerých zariadeniach, bude obsiahnuté priamo vo vašich lyžiarskych okuliaroch. Samozrejmosťou bude exportovanie údajov na web.
Obrázky funkcií






Cena: 350 - 450 USD, podľa typu "sklíčka", okuliare budú dostupné v sezóne 2010-2011, dajú sa na stránke výrobcu predobjednať
Web: http://www.zealoptics.com/transcend/ - domovská stránka okuliarov, http://www.reconinstruments.com/technology.htm - promo video na technológiu