Lyžovačka na Slovensku: Skalka Arena

Pridané dňa 5.2.2013 - Autor: SKI INFO.SK

Zjazdovka Pekná vyhliadka, foto: Skalka Arena

Zjazdovka Pekná vyhliadka, foto: Skalka Arena

Lyžovačku na Skalke sme spojili s návštevou výborného podujatia BigAir v meste. V sobotu bol BigAir a v nedeľu Skalka. V tom istom čase sa na Skalke konal aj pretek Biela Stopa.

Stredisko Skalka Arena, je relatívne ľahko prístupné z rýchlostnej cesty R1, čo z tohoto strediska robí atraktívny cieľ. No nám z TN neostáva nič iné len sa "plahočiť" po rozbitých cestách cez Handlovú a Žiar nad Hronom. 

Cesta z Kremnice do strediska bola vzľadom na množstvo snehu bezproblémová. Mali sme určité obavy o to, či bude kde zaparkovať, pretože bola neďeľa, predpoveď počasia bola dobrá a naviac bol už spomínaný pretek. Nakoniec  sme boli prekvapení ako bolo zorganizované parkovanie, pretože aj napriek množstvu aút sa netvorili kolóny a parkovacích miest bol tiež dostatok. Zastavili sme na hornom parkovisku v blízkosti vysielača.

K plusom strediska patria dve pokladne. Jedna je pri vlekoch ako je Chata Limba a druhá tak niekde medzi parkoviskami, takže z horného parkoviska sa k nej môžete spustiť na lyžiach, alebo je to len 3-4 minúty pešo.

Lyžovali sme na zjazdovke Pekná vyhliadka, na ktorej sa nachádza 4-sedačka Doppelmayr. Keby sme mali  vybrať 5 najlepších zjazdoviek na Slovensku, Pekná vyhliadka by bola medzi nimi. Zjazdovka má totiž akurátnu dĺžku (na slovenské pomery samozrejme) a šírku. Šírka je pre nás dôležitejšia ako dĺžka, pretože načo je dlhá zjazdovka, keď musíte neustále dávať pozor aby ste do niekoho nenarazili... Veľmi sme boli zvedaví aj na upravenosť zjazdovky. Tu tiež nie je čo vyčítať, všetko bolo v poriadku a údaj veľmi dobré podmienky bol adekváktny.

Máte radi lyžovanie ako šport celkovo? Beriete ho nielen ako šport, ktorý sami vykonávate, ale sa aj radi pozriete na medzinárodné preteky? Pokiaľ áno, navštívte stránky bwin.com/sk a stavte si na svojho favorita.

Lanovka - 4 sedačka Doppelmayr s rozbehovým pásom "makala" naplno a tak ste boli za 4 minúty hore, cestu vám spríjemňuje aj hudba z reproduktorov na stožiaroch, ktorej hlasitosť bola tak aurát.

Bufet sme otestovali pri hornej stanici lanovky a tiež "stíhal" bezproblémov. K veľkým plusom patrí veľký 0,5 litrový čaj. Z jedla sme neochutnali nič, takže to nemôžeme hodnotiť. 

Škoda len, že sme v stredisku neboli dlhšie, plány nám prekazilo nepríjemné mrholenie, ktoré namŕzalo na okuliaroch a kým sme zišli dole videli sme svet ako spoza obrazu Vincenta Van Gogha. A to malo byť pekne...

Stredisko Skalka Arena patrí medzi tie lepšie strediská na Slovensku a my ho hodnotíme ako veľmi dobré.