Lyžovačka na Slovensku: Jasná Nízke Tatry

Pridané dňa 26.2.2013 - Autor: SKI INFO.SK

Chopok Juh

Chopok Juh

Veľmi sme boli zvedaví na novinky v lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry a Zimné študentské hry (ZŠH) poskytli možnosť konečne toto stredisko navštíviť. Jasná Nízke Tatry patrí medzi najväčšie strediská na Slovensku a pravdepodobne aj najlepšie.

Príchod do strediska bol vzhľadom na pokročilú hodinu (17:00) bezproblémový, a tak  sme boli plní očakávania, aká bude v podstate víkendová lyžovačka. Mali sme aj trochu obavy o množstvo ľudí, pretože sa v ten víkend začali prázdniny na Východnom Slovensku. 

Sobota a čas 7:30 v lanovke Grand Jet je tuším náš rekord, totiž nikdy sme na svahu neboli tak zavčasu. Tentoraz preto, lebo ZŠH mali preteky na zjazdovke č. 10  Vrbická. Táto zjazdovka, nie je nič pre nás ;), preto sme pokračovali na sedačku  Otupné-Luková a zjazdovkou 1a pretekárska Luková-Priehyba sme sa dostali až k Funitelu, na ktorý sme boli zvedaví. Musíme konštatovať, že lanovka je to parádna a ešte voňala novotou. Za chvíľu sme boli na vrchole vo výške 2004m. Funitel "hltal" ľudí rýchlo, preto sa ani v špičke na obed a cez víkend nečakalo nejak extra dlho.

Počasie nám prialo a tak sa naskytli nádherné výhľady na Nízke a Vysoké Tatry. Polyžovali sme aj na Juhu a musíme priznať, že sa nám Juh páčil viac ako Sever.

Čo sa nám páčilo 

  • upravené svahy, najmä svahy 1a až 1c boli vzhľadom na množstvo ľudí, ktorých chŕli Funitel v dobrom stave aj poobede 
  • Chopok Juh je parádny, veľmi odporúčame zjazdovky 32, 33a a 31a
  • dostatok bufetov
  • nová kabínková lanovka Kosodrevina - Chopok

Čo sa nám nepáčilo

  • zjazdovka 1c bola dosť preplnená a mohla by byť širšia
  • celodenný lístok za 33€ je veľa, aj ak zoberieme do úvahy počet zariadení a zjazdoviek
  • draho v bufetoch, pol litra minerálky za 2€, komplet obed pre dvoch aj s nápojmi cca. 26€, to je na Slovensko naozaj dosť
  • chýbajúce informačné šípky pri križovatkách a vrchole. Chýbajúce tabuľky s informáciami, kam ide lanovka

Prečítajte si aj:
Jasná: Chopok Sever a Chopok Juh - Novinky v sezóne 2012/2013
Prepojenie Chopku sa stáva realitou
Funitel uniesol 22 ton a nová lanovka aj z Juhu