Nové lanovky a tenisové hviezdy

Pridané dňa 7.1.2011 - Autor: SKI INFO.SK

article_129440153157

article_129440153157

DEMÄNOVSKÁ DOLINA (06. december 2010) – zimná sezóna sa pomaly rozbieha, pripravuje sa spustenie nových lanoviek a ďalších zjazdoviek a Tatry lákajú tiež atraktívnym sprievodným programom.
Hlavnými hviezdami prevádzok Tatry mountain resorts, a.s. sú nové lanovky v Jasnej a Tatranskej Lomnici. Šesťsedačková lanovka v stredisku Jasná Nízke Tatry s oranžovou bublinou minulý týždeň úspešne zvládla prvú vážnu skúšku, keď prevážala 12 tonovú záťaž medzi stanicami Záhradky a Priehyba. Lanovku v stredisku Vysoké Tatry - Tatranská Lomnica čakajú zaťažkávacie testy už tento týždeň. Táto lanovka bude mať kapacitu až 2600 os./hod. a predtým, kým vyhrievanú sedačku vyskúšajú lyžiari, bude musieť zvládnuť previesť až 20 tonový náklad v podobe 25 kg vriec naplnených pieskom.

Záťažové testy predstavujú jeden z posledných krokov k úspešnému spusteniu našich nových lanoviek. Som rád, že lanovka v Jasnej v testoch obstála, jej kolaudáciu očakávame v krátkom čase. Lanovka v Lomnici absolvuje zaťažkávacie skúšky v týchto dňoch“, povedal Bohuš Hlavatý, predseda predstavenstva TMR. Uvedenie lanoviek do prevádzky je náročný technologický proces, ale napriek tomu sa predpokladá, že k sklzom by už nemalo dôjsť. „Ak všetko pôjde podľa plánov, taknové pýchy našich stredísk uvedieme do prevádzky ešte do Vianoc - do 15teho spustíme lanovku v Jasnej a do 20teho decembra aj vyhrievanú lanovku v Tatranskej Lomnici“, doplnil Hlavatý.
Technické hviezdy s oranžovými bublinami si „zahrajú“ až v druhej polovicu mesiaca, ale už v druhej polovici tohto týždňa si zahrajú iné hviezdy – tenisové.
Exhibičné zápasy Slovenských tenisových hviezd akými sú Miloš Mečíř, Marián Vajda, Michal Mertiňák, Karol Beck, Martin Kližan a mnohých iných Slovenských tenistov prebehnú pod Lomnickým štítom v tenisovej hale v Tatranskej Lomnici. Tenisti so sebou berú na exhibíciu aj svojich blízkych a pri aktuálnych snehových podmienkach sa očakáva, že nezostane len pri tenise.
Nový Music pub Humno chystá na sobotu prvú lyžiarsku párty tejto zimnej sezóny, lebo so snehom prišla do Tatier aj pravá zimná atmosféra. Stačí si zobrať lyžiarsku čapicu a ski fashion party môže začať.