Jasná: Chopok Sever a Chopok Juh - Novinky v sezóne 2012/2013

Pridané dňa 13.11.2012 - Autor: SKI INFO.SK

Kosodrevina - Chopok Juh

Kosodrevina - Chopok Juh

Všetky informácie o novej lanovke Funitel v Jasnej nájdete tu a tu. Novinky v iných strediskách na sezónu 2012/2013 nájdete na konci článku. Z ďalších stredísk pribudnú články onedlho. 

15-miestna kabínková lanovka v lokalilte Kosodrevina - Chopok Juh

Súčasťou komplexného prepojenia Chopku Sever a Chopku Juh je uvedenie do prevádzky 15-miestnej kabínkovej lanovky v lokalite Kosodrevina - Chopok Juh.

Táto kabínka sa svojím riešením podobá na obľúbenú kabínku Grand Jet na Otupnom. Nová kabínka na vrchol Chopku z južnej strany je však väčšia, vhodná až pre 15 osôb. Kapacita kabínky je 2 800 os./hod. a z Kosodreviny na Chopok pasažierov vyvezie za niečo vyše 5 a pol minúty a odolá aj vetru s rýchlosťou do 90 km/hod.
 

Nové zasnežovanie, nové zjazdovky, nová mapa

Umelé zasnežovanie najhornejšieho úseku strediska až na Chopok do výšky 2004 m n.m. Nové kilometre zjazdoviek  - v tejto sezóne spolu 45 km!

Na severnej strane Chopku a viac ako 25 km umelo zasnežovaných lyžiarskych tratí. Na južnej strane bol dobudovaný zasnežovací systém až do výšky 2003 m n. m. Pribudlo 5 km zasnežovaných trás, spolu 388 zasnežovaných bodov na severe a juhu. Návštevníkov prekvapí  nová mapa strediska, ktorá bude prehľadne zobrazovať obe strany Chopku, spoločne pre celé stredisko JASNÁ Nízke Tatry.

Nové moderné bary na svahu – Après-ski bar Priehyba, Après-ski Srdiečko

V tejto sezóne čakajú na návštevníkov 2 nové Après-ski bary plné zábavy, dobrej hudby a ešte lepších drinkov.

Après-ski bar Priehyba - jeden z prvých v strednej Európe s otváracou strechou s kupolou , v celoročnej prevádzke s jedinečným menu.  Après-ski bar  Srdiečko pri údolnej stanici lanovky, ponúka občerstvenie priamo na svahu v bezprostrednej blízkosti 4-sedačkovej lanovky Srdiečko-Kosodrevina, 40m od Hotela Srdiečko. 

Priehyba Twinliner

Priehyba Twinliner

Lanovkový systém Twinliner

Chopok sa môže pýšiť svojím ďalším prvenstvom.  Lanovkový systém - šikmý výťah Twinliner je na Slovensku absolútnou novinkou.

Twinliner  slúži na prepravu lyžiarov, snowboardistov a turistov z Bielej Púte (Jasnej) na Priehybu. Na trati dlhej takmer 350m bude premávať jeden vozeň s kapacitou 50osôb. Vozeň bude jazdiť po koľajniciach a ťahať ho bude ťažné lano. Horná stanica Twinlinera bude prepojená s dolnou stanicou Funitelu. Lanovka zvyšuje kapacitu prepravy a pomáha najmä vo veternejšie dni, kedy 4-sedačková lanovka Jasná-Luková funguje len v obmedzenom režime.   

Prečítajte si aj:
Prepojenie Chopku sa stáva realitou
Funitel uniesol 22 ton a nová lanovka aj z Juhu
Park Snow Donovaly - Novinky v sezóne 2012/2013
Ski Bachledova, Snowparadise Veľká Rača - Novinky v sezóne 2012/2013